tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kyllä se siitä

Noniin, nyt on taas tullut käytyä yhdellä uudella lääkärillä lisää. Helevetin paljon siitäkin oli iloa taas.

Tämä lääkäri nyt oli sitten fysiatrian erikoislääkäri. Ajattelin, että ehkä nyt otetaan homma haltuun ja viimein saa vähän selvyyksiä, mikä on vialla. Väärin ajattelin.

Lääkäri siinä retuutti ja kidutti aikansa meikäläistä, käänteli ja väänteli, mutta lopputuloksena jäi tyhjyys. Setä mutisi jotain itsekseen ja katseli siinä niitä magneettikuvia kerta toisensa jälkeen.
    Niistä kuvista siis sen verran, niissähän siis ei loppujen lopuksi näkynyt enää mitään poikkeavaa. Silloin kun sain puhelin lääkäriltä, että mitään poikkeavaa ei ole ja hänen ammattitaitonsa loppuu tähän.. Ah sitä pettymyksen määrää. Taas pallo heitetään jollekin uudelle lääkärille. Ärsytti suunnattomasti, kun olisin toivonut, että siellä olisi näkynyt jotain, minkä olisi myös voinut hoitaa jollain operaatiolla pois. Siinä alkoi jo usko omaan itseensä ja omiin tuntemuksiin olemaan koetuksella..

No siis, tämä setä siis toisti useaan otteeseen tätä samaa
"Kun ei näissä magneettikuvissa näy mitään poikkeavaa"

......


Niin, nimenomaan siksi minä täällä sinun luonasi istun rääkättävänä, perkele.


Tai ainakin luulin niin. Luulin päässeeni fysiatrian erikoislääkärille, mutta taisinkin joutua puupään vastaanotolle. Ei se edes sanonut siihen mitään, kun käskin katsoa, miten turvoksissa koko alaselkä oli. Tälläkin hetkellä selkäranka katoaa puolesta selästä alaspäin tuon turvotuksen alle.

Eli apua eikä helpotusta tullut häneltä. En nyt tietenkään kuvitellut, että hän ihmeparantaisi tuota selkää nyt yhtäkkiä yks kaks. Mutta jotenkin taas tuli tällä lääkärillä sellainen fiilis, että ei nyt oteta aivan tosissaan.

Vielä se siinä sitten sanoi ennen kuin lähdin sieltä, että kyllä mun olis hyvä mahdollisimman pian mennä niihin työharjoitteluihin ja rasittaa tuota selkää.

...Anteeksi mitä.

Joo, ymmärrän tämän rasitussysteemin vielä. Joka päivähän tuo selkä rasittuu, ei tarvi kuin seistä tietyn ajan paikoillaan niin johan alkaa tuntua rasitus niin, että kylmä hiki vaan valuu selästä. Mutta en todellakaan ole menossa. Mene työharjoitteluihin  --> 5 viikkoa keskussairaalassa ja 5 viikkoa terveyskeskuksessa -> 8 tuntia pelkkää jaloillaan oloa ja raskaiden ihmisten nostelua ja passaamista. Eikai siinä, mutta kun tosiaan se puolikin tuntia kaupungilla kävellen ja viiskiloisen imurinkin nostaminen saa naaman norsunv*tulle. Enkä edes kaiken lisäksi enää tänä keväänä pääsisi mihinkään harjoittelemaan, meillä kun koulussa ei ihan tuosta noin vain lähdetä johonkin harjoittelupaikkaan.

"Kyllä se siitä" hän sanoi vielä kun lähdin. Joo, nuo sanat on kuultu ennenkin, puoli vuotta sitten lääkärillä, jonka mielestä häntäluuni ei ollut edes murtunut vaan kyse oli pelkästä lihasjännityksestä.. Että sillein.. näin meillä nämä yksityiset.

Turhautumisen kivivyöry.

Siinäpä meni äitilläkin sitte hermot kun pääsin kotiin. Äiti siis on itse käynyt samalla lääkärillä pari vuotta sitten tuon kätensä kanssa ja sieltä tuli hänelle myös hyvin samanlainen vastaus. Heti olisi pitänyt töihin mennä. Sen jälkeen äippä kävi TK:n fysiatrisella ja sieltä tuli päinvastaiset ohjeet, ettei missään nimessä saa... soittipa äiti sitten mulle aikaa sille myös. Saa nähdä vaan, miten sinne pääsee.

Melkoinen ressi tuostakin vaivasta tuli. Näkee naamassakin kivasti.. Naama ei oo hetkeen ollut näin huonossa kunnossa. Ihan täynnä pieniä näppyjä ja leuka räjähti viime viikonloppuna oikein kunnolla. Näköjään alkaa nyt tulla otsaan samanlaista räjähtämistä. Aiva hävettää, kun Pilvin pitäis tulla meille tässä loppuviikosta ja meikän naama näyttää miinakentältä.. |'D Ja muutenkin turhauttaa. Conistressi sun muu ylimääräinen on nyt muutenkin päällänsä ja naama päätti sitten räjähtää.


Millä ihmeellä porukka pitää naamansa niin hyvässä kunnossa?
 
Tell meeehh I'm desperate right now! En kestä tätä naamaa. Ja jos joku ajattelee, että kuvissani ei näy naamassa virheen virhettä : You are so wrong. Ei, en käytä photoshoppia vaan kamerani on yksinkertaisesti niin huono, ettei naaman näppylät näy. Varsinkin nyt viimeisen viikon aikana naama on alkanut kukkia niin kovaa, että loppua ei tunnu näkyvän. Vituttaa katsoa peiliin kun naama näyttää mukulakiviltä.

Okei, ehkä nyt jotain vähän piristävämpää.
Kävin eilen ensimmäistä kertaa pitkään, pitkään aikaan uimassa uimahallissa veljen vaimokkeen kanssa. Oli aika hieno fiilis sen jälkeen. Seinäjoen uimahalli oli ihan hyvin muuttunut viime kerrasta.. Oon varmaan kymmenen vuotta sitten käynyt viimeksi Seinäjoen hallilla uimassa.. En muista edes koska viimeksi olisin käynyt Ilmajoella uimassa niin..

Mut oli kivaa. Hirveän huono uimarihan sillein olen ja hidas, mutta omalla tahdilla puolisen kilometriä oli ihan mukavaa. Sen verran, että sai sykkeen välillä nousemaan, muttei mitään rääkkiä. Lopuksi tietty piti mennä vähän löllöttelemään lämpöiseen altaaseen. :3 Kiitos Lauralle, kun raahasit meikäläisen ulos täältä luolasta.

Onneksi loppuviikosta kaveri tosiaan tulee tänne, saa taas vähän jotain liikettä tähän persaukseen. ♥ Can't wait!


5 kommenttia:

 1. Perselääkärit on perseestä, sais laittaa jonkunlaista kritiikkiä ja valitusta menemään eteenpäin tuollaiselle lääkärille pyh.

  Mut hei oon iteki stressi-naamanräjäyttelijä, aina ennen conejakin tulee yksi tai kaksi näppylää just silleen TROLOLOL vituttaako ku cossia somistaa finnit. Ite käytän aina veljen aknevoidetta, sitä saa apteekista ilman reseptiä, basiron nimeltään. Sit koittaa vaan olla koskematta naamaan ja meikkaamatta jos kotona on, kyllä ne siitä viimeistään viikossa paranee D:

  Mutta kaikista turhinta on se että sä murehdit naamaas mun takia? Nyt nainen, ihan niin kuin mä välittäisin parista finnistä XD ylireagoit! Kenelläkään ei voi olla täydellistä ihoa, ja ihon kunto vaihteleekin ja eihän sille mitään mahda ! Nimim. aina iho perseellään :---D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat perseestä kyllä, kirjaimellisesti /___\ helvetti. tekis vaa mieli hajoilla kaikkialle.

   Haha aaww I'm sorryyyy mut en haluais näyttää ihan kraatetilta kun tuut tänne! D'8 dahdoisin vain pugeutua nädisdi ja olla babyface ja ottaa kivoja kuveja kanssasi ;u; fuufuu

   Joo kaikki keinot pitää kyl nyt coneja varten taas käyttää et sais nää näppylät helvettiin :D aina niitä kuitenkin räjähtää just ennen conia, frostbitessaki mulla tosiaa leuassa yks jätti-isoo finni joka yritti kovaa paistaa läpi XD onneksi sun punaisuudenpoistaja pelasti♥ en enää muista millanen se purkki oli, sun pitää vilauttaa sitä mulle!

   Perseillään molemmat siis täällä naama asfalttia vasten ja vittuunnutaan finneihin!

   Poista
 2. Mun on nyt pakko kommata, vaikkei niin hyviä tuttavia ollakaan.

  Mun kädelle tai selälle ei ole yksikään fysio-alkuinen tyyppi osannut tehdä mitään. Osteopaatti on avannut selän lukot ja olisi varmaan hoitanut kättäkin pidemmälle, jos mulla olisi ollut rahaa. Seuraavaksi kokeilen akupunktiota. Tuumasin tuossa, että jollei länsimainen lääketiede osaa auttaa mua, kokeilen sitten itämaista. Suosittelen testaamaan paikallista hyvää osteopaattia (googlettamalla saa selville, ketkä sun kotipaikalla on asiantuntevia. Osteopaatilla pitää olla AMK-koulutus). Ei se sitä selkää yhdellä käynnillä särje, joten kävisin kysymässä toisen mielipiteen.

  Iho-ongelmista. Ruokavalio on suurin vaikuttaja hormonien jälkeen (ja ruoka vaikuttaa hormoneihinkin, toki). Nopean paikallisen avun saa sinkkipastasta. Sitä kun lotraa naamaan illalla, niin aamulla on punoitus hävinnyt ja parhaimmillaan koko finni. Kaikki ihme-Proactive-Clearasilit voi jättää Prisman hyllylle. Mäkin olin jo varma, ettei mikään oikeasti auta, mutta sinkkipasta on maagista tököttiä. Sinkki auttaa myös syötynä joillekuille.

  Jeh, piti tosiaan kommentoida, kun itse on painiskellut samantyyppisten ongelmien parissa. :) Avun löytyminen voi joskus kestää todella kauan.

  -Nami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepulis, osteopaattia on tässä tullut myös mietittyä, että olisiko seuraavaksi jotain sellaista koetettava. Vielä kun ei ole sen kummemmin tähän perehdytty, ei tiedetä, onko kyseessä joku hermovaiva vai mitä tämä oikein on. Pikkuhiljaa taas pitää hyväksyä tämä, ettei tämä ihan etene niin kuin toivoisi.

   Kiitos hirmuisesti neuvosta! Juoksenkin joka tapauksessa huomenna aamusta kaupungilla, josko muistaisin etsiä tuota sinkkipastaa myös. Pakko on kaikkea nyt kokeilla, alkaa hermot mennä! Aah, tyhmät hormonit. Pysyivät pillereiden kanssa sillein aisoissa, että naama ei kukkinut ja muutkin vaivat vähenivät huomattavasti. Luulen siis, että niiden lopettaminen on osasyy tähän ylenpalttiseen räjähtämiseen. Ei ole ollut näin huonossa kunnossa naama hetkeen. Kaikkea ylimääräistä sokerimössöä ja muuta olen kyllä yrittänyt aika usein karttaa, mutta ehkä siinäkin olisi vielä parantamisen varaa, vähän joka osiossa, ettei vaan sokerin vähentämisessä.

   Kiitos kun kommentoit! Oli positiivinen yllätys lukea kommenttia sinulta, vaikka kuten sanoit, ei hirveän hyvin toisiamme tunneta x) Tuli hyvä fiilis~

   Poista
 3. Jotkut on saaneet apua viljattomasta ruokavaliosta (niin ihoon kuin nivelvaivoihinkin). Sitä voi jossain välissä harkita, jos muuten on kiinnostusta ja sisu riittää. Niin ja jos pillereiden lopettamisesta on puoli vuotta tai alle, hormonitoiminta ei ole tasaantunut (kaverilla meni vuosi siihen, että oma hormonitoiminta normalisoitui), joten voipi olla, että ajan kanssa tilanne rauhoittuu itsekseen. Mutta sitä sinkkipastaa ensiavuksi. Sitä saa apteekista ja kannattaa kysyä, koska usein tätit on piilottaneet sen jonnekin alalaatikkoon. Auttaa kuulemma herpekseenkin! Itse tarttisin just tänä aamuna, mutten viitsi mennä valkoinen kökkö huulessa pitään tuntia. :D

  Afenin blogin kautta eksyin tätä lueskelemaan ja koska aihe sivusi omia ongelmia, ajattelin naputella kommenttia.

  -Nami

  VastaaPoista