tiistai 7. elokuuta 2012

Pohdintoja FF X:än tahtiin

Hiljalleen kesä taas kääntyy syksyyn, vaikka vastahan se alkoi. Joka ikinen vuosi.

No ei sen puoleen, puuhaa on riittänyt niin maan vietävästi, jotta ihmekös, kun aika menee. Animeconissa tuli käytyä tuossa heinäkuun puolessa välissä, sieltä jäi aiva hyvät fiilikset, mutten kyllä kovin äkkiä lähde takaisin. Ei se oikein kaupunkina sytyttänyt, ehkä muutamien pienien komplikaatioiden tuloksena.. mutta no, aina ei voi onnistua.
Viimeset kaks viikkoa mökkireissun jälkeen ollaan vaan miehekkeen kanssa löhöilty kilpaa koneiden ääressä.. |'D Mutta kiireellistä lomailua sekin.

Pienimuotoista vuodatusta luvassa, myös humoristisessa mielessä.

Jep, alle parissa viikossa tuli pelailtua FF X läpi. Vähän ehkä hätäilin sen kanssa. Tai no, monta päivää vaan tuli pelattua putkeen, ja noin 70 pelitunnin jälkeen peli oli ohi. Tuntui loppuvan sekin niin nopeasti, mutta sen siitä saa, kun mitään muuta ei tullut päivisin tehtyä.. |'D Aikasemmin on pelannu vaan muutamia tunteja kerrallaan, nyt saattoi melkein vain pelata kokonaisia päiviä..

Yleinen spoilerivaroitus tähän niille, jotka eivät ole kenties pelanneet FF X:ää eivätkä halua siitä spoilaantua- ♫Viime kerrasta on iän ikuisuus, kun oon pelin pelannu oikein kokonaan läpi. Täytyy sanoa, et kyllä vaan taas oppi uutta siitäkin pelistä. Ei todellakaan muistanut kaikkia asioita ja nyt niitä oikeastaan tässä pohdiskelen.

Hahmot herättivät tällä kertaa itselleni hieman erillälailla tunteita, mitä joskus kauan sitten. Kimahri oli luultavasti suurin yllättäjä, en muistaakseni juurikaan välittänyt siitä hahmosta pienempänä.

En voi oikeastaan sanoin kuvailla, miten paljon tykkään Kimahrin luonteisista hahmoista.. Ei puhu paljon, mutta silloin kun puhuu, niin puhuu täyttä asiaa. Muutenkin, se valtava lojaalius ja kaikki..Yunan vartijoista ehdottomasti uskollisin ja tärkein. Son niin herttanen omalla tavallaan, toisaalta jotenkin käy sääliksikin sitä oman menneisyytensäkin takia. Muutkin Ronsot oli paljo mielenkiintoisempia nyt. Jaksoi myös keskittyä Gagazet-vuorella lukemaan ja kuuntelemaan, miksi sillä oli niin huonot välit muihin  Ronsoihin.

..kattokaa nyt tota hymyä. |'DDD en kestä.


Wakka taas ärsytti mua enemmän, kuin mitä muistin.  En tiedä, jotenkin se sen Al Bhed-vihaaminen ja sen asenne ylipäätään.. Ei sillein, et mitenkään erityisesti Rikkusta välittäisin, et sitä tahtoisin puolustella.. mut agh välillä olisin halunnu repiä siltä pään irti. Niin kuin se olis ollu joku ihme hoppari. Se on niin.. juntti, enkä ymmärrä miks Lulu hankkii sit loppujen lopuksi sen kanssa lapsen. Ne on vaan.. niin erilaisia. Tosin ei Chappukaan kummemmin Lulun tyyppiseltä mieheltä näytä, mitä sitä nyt vilaukselta näki Farplanessa..  Jokin näissä kahdessa vaan töksähtää. Välillä sitä onnistui unohtamaan sen miehen ärsyttävyyden sillä, kun vain kuunteli tarkasti ja mieleen tuli Jake. Wakallahan on tosiaan sama ääninäyttelijä mm. Futuraman Benderin ja Adventure Timen Jaken kanssa.
//: Niin ja sama kaverihan on Kimahrin ääninäyttelijä myös, tarkkanäköinen lukija huomasi puutteen, kiitos siitä. ~
Lulu taas.. No, mitä siitä nyt voi sanoa. Tykkään edelleen hirveästi, tissit uhmaa pörröistä kaula-aukkoa ja pahasti. Hypnoottista katseltavaa, todella upea nainen. Mieltäisin Lulun enemmän joksikin Auronin tyyppiselle miehelle.. Vaikka Auron kyllä oli jo siinä vaiheessa vainaa, vähä menee nekrofilian puoleiseksi.. osittain ainakin.

Mistä päästäänkin sitten tähän mystiseen, lepoonsa löytämättömään faythiin.

Poikien leikkiessä palloleikkejään Lucassa ja villipedot valtaa kaupungin, tämä elävän ihmisen kangastus ilmestyy valtaisan miekkansa kanssa..

...esittelemään sheivattuja kainaloitaan.Olin jostain syystä räjähtää nauruun. Giffi porautuu suoraan verkkokalvoihin, kerta toisensa jälkeen Auron vilauttaa yhä uudelleen vauvan pyllyäkin pehmoisemman näköisen kainalonsa.. En tiedä, joksikin aikaa se vaan vei vähän tämän herran uskottavuutta..  Ja joo, tiedän ettei miehillä tunnu missään animessa eikä peleissä ylipäätään olevan animoituna muuta kuin partakarvat ja viikset, mutta silti..

No se Auronin kainalokarvoista. Hahmonahan Auron on, myös aika vähän, mutta asiaa puhuva miehen ketale. Kimahrin tapaan Auronkin yllätti siis positiivisesti. Tykkään, miten se höynäyttää vähän väliä kaikkia ja antaa muiden arvailla, mitä seuraavaksi on tulossa.. Bitch please! Erityisesti kymmenen vuoden takaiset spheret olivat meikäläisen mieleen, missä Auron matkaa Braskan ja Jechtin kanssa samoja reittejä pyhiinvaellusreissullaan. Miten erilainen Auron oli kymmenen vuotta sitten. Antoi peliin omansalaista syvyyttä. Tykkään.

Aika paljon ymmärsi siis enemmän, mitä ennen. Muistaa, kun pienenä ei tajunnu hölkäsen pöläystäkään Sinistä, mikä ihme se oikein oli, saati mikä Yu Yevon oli. Ei ymmärtänyt, miten ihmeessä Tiduksen isä oli samaan aikaan semmonen hirviö. Tiesi vain, että se piti tappaa. Toki tiesin nyt, kun pelasin, että Sin oli Yu Yevonin jonkinsortin luomus, kun oon sitä selvittänyt lukemalla. Nyt kun sitä kuitenki vasta oikein pelas kunnolla, tajus kaikki paljo paremmin. Final Aeon-jupakkakin oli päässyt unohtumaan.

..Mitä piriä Tetsyua Nomura on oikeasti vetäny hahmoja suunnitellessaan


Seymour... en muistanut, että se kuulosti niin neidiltä. Varsin rasittava mies siinä määrin, että neljästi sen naama pitää leipoa uudelleen, ennen kuin Yuna ehtii sendiä sen takaisin sinne, minne kuuluukin.. Ei voinu sillon, kun muut tappeli sitä vastaan, sendiä samalla? ;D

Toinen sivuhahmo josta tykkäsin, oli Yunalesca. Harmittaa, että hänen roolisuorituksensa jäi melkoisen pieneksi loppujen lopuksi, olisin halunnu tietää siitä muutakin kuin sen, että hän oli ensimmäinen summoner, joka päihitti Sinin miehensä avustuksella.

Yunalesca.
Tiduksesta ja Yunasta pidän edelleen samalla tapaa, kuin ennenkin. No jossain välissä tämä "This is my story"-jankutus meinas vähä sapettaa, mutta se unohtui aika pian. Yuna on vahvasti suosikkihahmoni ollut aina, eikä se muuttunut miksikään. Oikeastaan lähes kaikkien hahmojen pisteet nousivat silmissäni.

No, se hahmojen spekuloinnista tältä erää.
Ehkä ärsyttävin asia koko pelissä oli raaka totuus celestial weaponien hankkimisen, suoraan sanottuna vittumaisuudesta.  Pelin läpipeluun jälkeen kehitin hahmoja vielä muutamia tunteja. Kun Yunan black magic-spellit alkoivat näyttämään maksimimääriä lähes kaikissa vihollisissa, mieleni alkoi tekemään näitä über-aseita. Edes Yunalle se olisi ollut kiva saada, koska kuitenkin sillä tykkäsin eniten pelata.

Mutta voi pyhä Yrjö sentään, minkä työn takana se yksi ainut celestial weaponin saaminen olisi ollut. Innoissani sitä urakkaa aloitinkin jo, kun Calm Landseilla mysteerinen arkku ilmestyi napattuani kaikki Calm Landsien örkit catcher-aseilla. Jo pelkkä boxin auki saaminen oli ihan mielenkiintoista, saati se, että se olisi ollut vasta alkua. Olin harmissani, kun lueskeltiin, mitä kaikkea olisi oikeasti pitänyt tehdä, montako Dark Aeonia olisi pitänyt tappaa ja kuinka paljon sitä aikaa olisi loppujen lopuksi kulunut, että yhdelle saat semmoisen kivan kepin. Olisi ollut niin siistiä, mutta päätin unohtaa koko jutun. Aikaa olisi mennyt varmaan ainakin kaksi kertaa enemmän, mitä koko pelin läpipeluussa meni.

Endingistä sen verran... no, itkin. Tarvitseeko sanoa muuta? |'D


Typeristä taikakepeistä ja huolimatta sanon silti, että kyllä oli mukava pelata tätä FF XIII:n jälkeen. Ei ole niin putkeen pelattu peli, saa tonkia paikkoja paljon paremmin ja siviileille puhumisesta saattoi saada itemejä itselleen. Luca oli yksi mukavimmista paikoista kyllä siinä mielessä. Blitzball nyt ei innostanut vieläkään, mutta meni sekin nyt kerran pelattuna. Kannatti pelata, avarsi monia tyhjiä aukkoja sitten edellisen pelikerran.


Nyt kun vielä saisi aikaiseksi jatkaa Yunan cossin tekoa. Pikkujuttuja puuttuu paljon, sekä Obin kuviointia ei ole vielä ollenkaan. Haluaisin toisaalta saada Yunan Traconiin, mutta nyt tuntuu muutenkin sille conille kasautuvan kaikkia muitakin cosseja.. :x en tiedä, aika näyttää.

Hiljenen toviksi.

4 kommenttia:

 1. Hajosin totaalisesti Auronin vauvanpyllykainaloille :__DDD en oo koskaan ajatellut sitä ja nyt CANNOT UNSEE AURON SHAVING

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha I KNOW X'DDDD Perse repes nii kovaa tolle : DDD se tulee uniin bwahaha

   Poista
 2. Aaaah Final Fantasy X on ihana peli! :3 Ps. Pikkase hajosin tos Auronin kohalla XDXD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! ;O; oli ihanan nostalgista pelata sitä pitkästä aikaa. Ja joo, lievää hajoilua oli itelläkin ilmassa kun tota kirjotti |'DD en kestä

   Poista