lauantai 11. elokuuta 2012

Tunteiden yöllistä kuohuntaa FF XIII-2:sen parissa

Jälleen Final Fantasyjen ystäville luettavaa. |'D

Eli siis, en itse oo nyt pelannut kyseistä peliä, ihan mielenkiinnolla päätin vilkaista, että josko nämä myöhemmin julkaistut DLC-osat olis tuoneet jotain järkeä koko pelin yleiseen sekavuuteen. Tumbleri spoilasi lähinnä, joten ei malttanut olla kurkistamatta paremmin.

SPOILERIVAROITUS!

Olenko ylipäätään edes vielä vaahdonnut täällä siitä, miten raivosatuttava koko kyseinen peli on alkuperäistä FF XIII:tä ajatellen? En muista. Toisaalta, ehkä "alkuperäinen" on väärä sana, koska kuitenkin tämä kaikki on yhtä isoa Fabula Nova Crystalis-sarjaa.. Mutta kun jälkeen päin ajattelee, niin oliskohan tekijöiden pitäny vähän hillitä? Osata lopettaa ajoissa? Rahan kuvat pois silmiltä ja keskittyä tekemään hyviä pelejä.

Katson näitä nyt sekalaisessa järjestyksessä, meinasin katsoa Lightningin ja Serahin kaksin käydyn keskustelun (Lightningin DLC),  mutta uteliaisuuttani näin sivupalkissa mm. Snown DLC:n, enkä voinut olla klikkaamatta.

Videot, jotka linkkaan, ovat aika pitkiä, mutta pelaajan höpötykset ja tappelukohdat kelatessa pois, ei jää loppujen lopuksi kovin paljoa katsottavaa.

Odotukseni olivat aika suuret Snown kohdalla, koska FF XIII:ssä Snow on yks mun suosikeista Toisaalta, koko pelissä on niin paljon hyviä hahmoja., mutta joka tapauksessa.. Lisäksi jo aikaisemmin jatko-osassa ilmennyt kohtaus Snown ja Serahin "ihanasta jälleennäkemisestä" kolmen vuden erossaolon jälkeen jätti meikäläisen turhan kylmäksi. Kai nyt olisi ollut nähtävissä edes vähän romanttisempi jälleennäkeminen?

Katsoin tämän ja turhauduin. Odotin, kelasin ja toivoin, että edes jonkinnäköistä tunteiden ylösnostattamista olisi ollut tiedossa. Oliko liikaa pyydetty? OLI. Ei edes halia, ei mitään.

Muutenkin, ylipäätään tuo Void Beyondin juttu.. mikä ihme paradoksisotku sinne oikein tuli? Porukkaa tulee vaan haastaan sinne riitaa, Lightningki päätti ilmaantua XIII:n vermeissään.. jee jee treenataampa vähän!

Ajatuksena huvitti myös se, että tappeluihin oli nyt mahdollista saada mm. Lightningin XIII ja XIII-2-versio petiksi, eli monsteriksi, eli kolmanneksi jäseneksi ryhmään.

No, katsoin sitten seuraavaksi tämän Lightningin DLC:n.


Jokseenkin hämmentävä. Ei avannut minusta tarpeeksi ovia, ainakaan sellaisia, mitä olisin toivonut. Lightningin harteille laskeutuu melkoiset omantunnontuskat, mikä nyt tietysti oli arvattavissa, nainenhan ohjasi pikkusiskonsa suoraan suden suuhun. Joten muutampa itseni tälläiseksi kristallimötikäksi siinä toivossa, että pääsen vielä syleilemään rakasta siskoani.

Ok, en kyllä ymmärrä, miten itsensä sparklaavaksi timangiksi muuttaminen ja kristalliunesta herääminen joskus monen sadan vuoden päästä vaikuttaa siihen, että pääsisi vielä näkemään sisarensa. Kuollut se silti on. What's the meaning of this?

Tämän kuvan nähdessäni tumblerissa toivoin totisesti, että se olisi ollut jonkun angstisen gootin photoshoppauksen aikaansaannosta, mutta ei ollut. Nähdessäni kohtauksen videolla, alkoi naurattaa, jostain syystä..

Toki tässä päästään tietysti siihenkin vaihtoehtoon, että kyseinen aikamatkailufarssi jatkuisi myös tulevassa osassa. Toisaalta taas, kaikki aikaportit sulkeutuivat XIII-2:sen virallisessa endingissä, joten jos mitään ihmeellistä uudelleen ilmestymistä ei tapahdu, on aika poissuljettu vaihtoehto tuokin.

DLC:n lopussa nähdään myös "Lightningin herääminen" (kenties mahdollinen uuden pelin alku) Dying Worldissä, missä ei ole mitään jäljellä. I wonder how this will continue...
Olin jo alusta asti sitä mieltä, kun kuulin ja ensimmäiset trailerit katsoin pelistä, että ei hyvältä näytä tämä nyt. FF XIII:n juoni oli mun mielestä just hyvä sellaisenaan. Ensimmäisessä osassa ei ole tietoakaan mistään ajassa matkustamisesta, aikaporteista, tulevaisuuden muuttamisesta ylipäätään paremman tulevaisuuden puolesta..

Kuten FF X-2:sen kanssa kävi aikoinaan, ensimmäinen ja toinen osa ovat jotenkin liian erilaisia. Toki, ajat muuttuvat ja ihmiset toki sen mukana.. mutta silti tämä meni jotenkin yli.


Jos tällainen FF-peli oli kerran pakko suunnitella ja tehdä, niin eikö sitä olisi voinut säästää ihan omaan peliin? Paljon loogisempaahan se olisi ollut, jos alusta alkaen olisi ollut tämmöstä "eri aikojen välillä matkustamista ja paremman tulevaisuuden vuoksi korjaamista".. olisi ollut paljon enemmän potentiaalia.

Olisivat tehneet Noelista, Yeulista ja Caiusista oman pelinsä, omiin maailmoihinsa. Toki siinä olisi pitänyt muutamia asioita tehdä toisin, mutta kuitenkin.. En alunperinkään pitänyt ajatuksesta, että jostain tulevaisuudesta tulee jokin arjen sankari, jonka pitäisi pelastaa kaikki. No, pelintekijät tekivät, minkä tahtoivat eivätkä selvästikään aio jättää peliä tuohon.

"Don't forget me."
No, ei huonoa, jos ei jotain hyvääkin (kai?). Asia, mistä tykkäsin kaikesta huolimatta oli tuo kohtaus, missä Serah ilmestyy Lightningin eteen, ikään kuin unena. Aikaisemmin on nähty hahmojen sisimmän tarkoituksen ja syvällisyyden katoamista, sinisilmäisyyttä ja naiiviutta. Tässä kohtauksessa nähdään edes vähän pintaa syvemmälle. Lightningin ja Serahin välinen suhde on erityisen tärkeä ja rakas.

Serahin suhde siskoonsa tuntuu olevan huomattavasti tärkeämpi, kuin suhde Snow'hun, enkä epäile, etteikö Lightningille Serah merkitsisi kaikki kaikessa. Tykkään hirveästi molemmista, ja kyllä tuo kohtaus sai itsessäni kylmiä väreitä aikaan.

Tuosta kohtauksesta olis ihana saada joskus photoshoottia, itellä kun tuo Serahin perusvaatetus löytyy. Jos joskus joku tekisi tuon Lightningin haarniskan. x)

Jatkoa on siis taatusti, suurella todennäköisyydellä tulossa. Ja pakkohan se on herranjumala ostaa, ihan vaikka vain todetakseen, että kyllä, paskaan suuntaan menee entisestään! :D

Tällä hetkellä toivoisin ehkä eniten, että Vanille ja Fang palaisivat viimein kunnolla kuvoihin. Jossain siellä he kuitenkin ovat, ilmeisesti elossa. Olin niin pettynyt, miten pieni rooli niillä oli tässä pelissä. Serahin puolesta en enää herättele toiveita, en usko, että sitä tullaan enää näkemään, muuten kuin muistoissa. Ja ehkä parempi niin.

Vaikka tässä kuohuksissani avaudun taas tyytymättömyydestäni tähän peliin, ostaisin silti tämän FF XIII-3:senkin, mikäli se kauppoihin tulisi. Mielenkiinnolla todellakin odotan, että miten tämä kyseinen peli aikoo jatkua. Mitä kaikkea ne vielä keksii.

Vihainen avautumiseni päättyy tähän.

Voisin tätä menoa ruveta täyspäiväiseksi peliarvostelijaksi. :__D


8 kommenttia:

 1. Näkyi bloggerin etusivulla tuo Serahgoottikuva ja ajattelin heti itse et se on joku surullinen muokkaus nyt mutta.... mitä :[

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Same reaction here! Rupes oikeesti taas melki naurattaa ku siinä oikeesti Serahilla tulee tommoset goottikyyneleet X'DDD mitäää miksi teitte sen

   Poista
 2. Oon rähissyt jo määrittelemättömän kauan siitä, kuinka SE kaivaa hautaa itelleen julkaisemalla näitä täysin turhia ja kiireellä kokoon räävittyjä jatko-osia sen sijaan, että panostais peleihin, joita fanit oikeasti odottaa (*köh* Versus *köh*). Nythän näyttää siltä, että se XIII-3:kin on tulossa. Ja sen perään varmaan
  FF13-3 Type 3
  FF13: Lightning strikes
  FF13: The movie
  FF13: Lightning strikes twice
  FF13-3 vs FF13-4
  FF13-5 vs Lightning
  FF13 Birth by Crystal
  ThearythmFF13 vs Guitar Hero

  Sillä aikaa Type-0:n lokalisaatio ja Versus maatuvat jossain mappi Ö:ssä.

  Myönnetään, että tykkäsin Noelista (se nenä, se NENÄ!) mutta muuten XIII-2 oli kyllä sen verran turha ja raivostuttava pläjäys, että harkitsen kyllä tulevaisuudessa kolmesti jatko-osista maksamista.

  -Nami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..Toivon totisesti, että tuo listaus on sarkasmia? :'DD

   Ja niin oli, muistan, kun pelasin sitä ihan suht innoissani viikon putkeen.. Kuitenkin loppu suututti niin kovaa sillon, tuntui oikeasti siltä, että se koko viikon hullu pelaaminen oli turhaa. Lopputulos oli lähes sama kuin mitä olisi tapahtunut ilman Serahin ja Noelin seikkailuja. Serah nyt vaan kuoli ennen aikojaan.

   Noel oli kyl ihan jees =)hahmona tykkäsin kyllä, vaikka ehkä tosiaan tossa aikasemminkin sanoin, että siitä herrasta ystävineen olis saanu tehtyä taatusti ihan oman pelinsä.

   Poista
  2. Eiku se oli ihan Squaren virallinen lista. :P (Oikeesti löysin sen jostain gamefaqsien tms. keskustelusta ja repeilin niin hulluna, että piti jakaa.)

   Noel olisi tosiaan voinut olla ihan käyttökelpoinen hahmo muuhunkin kuin tuollaiseen täytepeliin.

   -N

   Poista
  3. ...Eikä. Oikeesti. WHYYYY nyt kyl jotain rajaa : D ihan kamalaa jos ne oikeesti meinaa tosissaan jatkaa näin pitkälle. Varsinkin, kun toi juoni muuttui loppujen lopuksi niin radikaalisti tossa kakkososassa. Niin kuin se olisi jostain eri ulottuvuusesta, lisättynä vain vanhat tutut hahmot. Mä näkisin paljon fiksumpana semmoset jatko-osat, jossa vielä paneuduttaisiin enemmän kaikkiin FalCie-juttuihin, Cocoonin ja Pulsen väliseen sotaan, XIII:n edeltäviin tapahtumiin.. Toivon todella, että sitä tultaisiin näkemään enemmän, varsinkin, kun noin paljon kaikkea ylimääräistä on tulossa.

   Huhhuh, täytyy sulatella tätä nyt.

   Poista
 3. Siis tuo OLI vitsi. Vai enkö mä ymmärtänyt sun vitsiä? :D SE on vihjaillut FFXIII-3:sta, mutta tuo lista oli siis gamefaq-foorumin keskusteluista napattu. Siellä jengi heitti läppää Squaren kustannuksella.

  -N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, my bad XDD Olen niin hermoheikki tämän peliasian kanssa niin en taas hoksannut "ajatuksen kanssa" lukea. :D Mut nojoo, tätä menoa ei kyl tiedä vaikka tuliskin. XD

   Poista