perjantai 21. syyskuuta 2012

Ei mennyt ihan putkeen, ei sitten missään t: cresu ja pitkät avautumiset

..Sisu ;;___;;
Eilinen päivä oli kyllä niin ahterista.

Pääsin viimein kunnolla kouluun, kun opettaja tarjosi mahdollisuutta osallistua nuorempien kanssa käytännön tunneille. Olin ihan onnesta soikeana kun pääsin mukaan vähän kertailemaan juttuja! Eikä ollut yhtään pahitteeksi.

Mutta noh. Alaselkä tuli siinäki ajassa jo tosi kipeäksi, yllätys... Toisen opiskelijan tökätessä neulan käsivarteen pienimuotoinen hermostuneisuus vei jotenkin voiton ja itku pääsi. Hävetti ihan sikana, toinen raukka-parka ekaa kertaa pistämässä ja luul, että vika oli hänessä..

Onhan mua aina pelottanut, kun toinen ihminen mua pistää, mutta ei sentään itkua ole tullut... pyörtynytkin ennemmin :__D

Olisipa jääny väärinkäsitykset siltä päivältä siihen. Opettaja pisti terkkarille, jos saatais hoidettua itelle lääkärikäynti johonkin, että sais lausunnon, mitä tulevilla työharjoittelujaksoilla saisin tehdä ja mitä en.

Yritettiin siinä terveydenhoitajan kanssa sit saada aikaa tk:seen sille lääkärille, joka keväällä totesi, ettei kannata raskaisiin hommiin hakea ja tarvittaessa ottaa yhteyttä. Terkkari oli puhelimessa ja soperteli siinä sen ajanvaraustädin kanssa jotain. Kysyi minulta siinä välissä, että pääsisinkö iltakahdeksalta menemään.

Okei joo, tosi outoon aikaan ensinnäkin. Tässä kohtaa olis jo pitänyt tajuta. Vielä kun oli ihan erikoislääkäristä kyse, mutta en ajatellut sen kummemmin. Tottahan ny menisin, jos niin äkkiä pääsis.

Menin sovittuna aikana paikalle. Kului yli tunti. Lopuksi omaa nimeä kuulutettiin, päivystyshuoneeseen. No voi nyt helvetti, ajattelin.
Alkoi käydä järkeen, miksi olin niin nopeasti päässyt. Ilmeisesti jotain oli terkkarin ja sen ajanvarausnaikkosen kanssa mennyt ristiin, jommallekummalle iskenyt aivopieru ja terkkarikin oli siinä luulossa, että olisin päässyt juuri tämän tietyn lääkäri X:än juttusille, joka tilanteeni tiesi.

En kuitenkaan kehdannut lähteä enää pois siinä vaiheessa. Vähän nolon oloisena menin kuitenkin.

Ensinnäkään, enhän minä siltä akalta mitään lausuntoa saanut. Ei se ottanut loppujen lopuksi kantaa, että pitääkö välttää jotain asioita tulevalla työjaksolla.. Ikäväkseni totean, että samaiseen terveyskeskukseen olisi tarkoitus mennä mm. kyseisen ihmisen käskyteltäväksi ja haukkumapuuksi kymmeneksi viikoksi. Jippijaijee. Oon siis aikaisemmin ollut samalla laitoksella harjoittelussa kuusi viikkoa ja voin sanoa, että mitään hyvää sanottavaa ei sen paikan ilmapiiristä jäänyt käteen.

Kerroin kuitenkin, mitä koulussa oli tapahtunut. Tuli niin tylysti kyllä asiaa pöytään, että  sain niellä omaa häpeää ja pahaa mieltä viimeiseen asti, ettei vaan nolaisi itseään enempää sen ihmisen edessä.

"Ei tipu sulle tästä sairaslomaa kuule nyt" hän sitten töksäytti kun lopetin kertomisen. Enhän edes pyytänyt mitään sellaista. En haluais olla päivääkään enää saikulla, vaikka kuinka kamalaa olisi.

Häneltä ei kyllä tullut mitään hyvää sanottavaa kertaakaan sinä aikana. Hän moitti siitä, että en ole selvästikään harrastanut tarpeeksi liikuntaa ja miksi tulen tänne, jos kerran en saikkua halunnut.
Sanoi sitten vielä tämän saman, mitä muutkin, kun olen vielä nuori ihminen.

...hänen ilmeensä astuessani huoneeseen
Kyseli, että eikö ole koskaan ennen ollut selkä kipeä ennen sitä viime vuotista kolaria. No kun ei ole. Hän alkoi selittää, että mun lantion joissain luissa oli jotain, mikä tuota kipua voi aiheuttaa. (tämä siis lukenut yhden lääkärin lausunnossa, muttakun lekurisanasto..) Nyökyttelin vain, kun en tiennyt mitä olisi pitänyt sanoa?

"Eikä sua kukaan leikkaa kun oot noin nuori" Hän totesi seuraavaksi.
Leikkaa? Okei, ensinnäkään, olinko sitäkään pyytänyt.. en edes tiennyt tuota aikaisemmin mitään tuollaisesta vaihtoehdosta.

En oo ollut tietoinen, että joku vois sorkkia mun lantiota niin, ettei se olisi niin ahdas tai jotain. Just. Valitettavasti myös samaan syssyyn hän heitti taas karua faktaa pöytään..

"Sä tuut aina olemaan tollanen, opi elämään sen kanssa"


Jonkinlainen pala siinä nousi kurkkuun. Vaikka oon kuullut tuon kerran ennenkin, no.. niin. En pysty olemaan itkemättä nytkään, kun ajattelen hänen sanomaansa. Tämä riivatun kipu ei lopu ikinä. Musta ei tuu enää tervettä ihmistä. Sekös tässä suoranaisesti vatuttaa. Oon niin vihainen itselleni.

Mutta jotenki musta tuntuu, että se naisenkaan asenne ei ny oikein ollu ehkä niin ammattimainen.. toki se oli tunnin aikataulussa myöhässä ja varmasti väsynyt, mutta ei kai se nyt mun vika ollut?

Kaiken hyvän lisäksi tulin sitten kuumeeseenkin vielä. Ihan hirveä olo. <__> uliulivalivali. Ehkä huomenna on parempi päivä.

Lepäilemään päästyäni sain kuulla avokin suusta, että rakkaan ystäväni kissa teki eilen viimeisen matkansa. Soittelimme illalla ja oma ääni meinasi vähän väliä hajoilla. Ihan kamalaa. Ei se ollut edes vielä niin vanha.. ;___;  Ihana Sisu. Viime viikolla toisen kaverini hamsteri oli poisnukkunut ja poru pääsi silloinkin. Kauhea nyyhkyttelijä olen nykyään, vai sattuuko kaikki ikävät asiat nyt kerralla, en osaa sanoa.


Huhhu, johan oli vuodatusta. Halusin vaan  tuoda esille sen, miten hyvää tää asiakkaiden kohtaaminen täälläkin aina välillä on. |'D Kuten varmasti kaikkialla muuallakin. Tämän reissun jälkeen tekee taas mieli lääkäriin seuraavan kerran vasta, kun toinen jalka on jo haudassa. Perkele.6 kommenttia:

 1. Moni lääkäri saattaa olla tosi hyväkin lääkärinä, mutta aivan onneton asiakaspalvelijana tai ylipäätään sosiaalisessa toiminnassa. Se ei silti oikeuta kohtelemaan potilasta huonosti. Toki kerrottavat asiat voi olla ikävää kuultavaa, mutta ammattilainen kertoo huonot uutiset asiallisesti eikä vaan töksäytä niitä ilkeeseen sävyyn, vaikka itteään väsyttää.

  Mokia ja huonoja hetkiä sattuu jokaselle, mutta jos työntekijän käytös on aina tota luokkaa, niin... huoh.

  Selkäkivut on helvetillinen asia. Olin ite kans tosi pitkään kipeenä kolarin jälkeen ja välillä vieläkin. Niistä ei pääse helposti eroon, jos nyt koskaan kokonaan. Mutta ne voi helpottaa ajan myötä ja välillä olla myös jaksoja, jollon kipua ei ole. En tiedä, lohduttaako se yhtään, mutta tosiaan parempiakin päiviä tulee.

  Ja kaikkia erilaisia vaihtoehtoja kannattaa joka tapauksessa kokeilla. Nami tais sulle jostain hoidosta vihjastakin (en nyt muista mistä), ehkä sekin on hyvä testata. Samoin selkälihaksia on hyvä treenailla sillon ku ei koske. Kipeenä ei pidä ruveta yrittämään.

  Olin ite aika hemmetin kiukkunen ja katkera sen kolarin jälkeen ku ei voinu pitkiä aikoja istua eikä oikein seistäkään. Sitten osa opettajista teki kauhean numeron, jos luennon aikana kävelin luokan perällä ja siten häiritsin. Ei kai se ketään ois häirinny, jos opettaja ei ois kiinnittäny erityishuomiota... ku kaikki luokassa kuitenki ties tilanteen ja suhtautu sillein et "Ok, toivottavasti viel helpottaa" -___-;;;

  Toki mun kivut ei luultavasti ollu yhtä pahoja, kun noi sun. Sulla on melkonen taistelu niiden kanssa, mutta toivon, että jotain helpotusta tulee joko jonkin hoidon tai ajan myötä. Toivottavasti pääset myös pian sellaselle lääkärille, joka kirjottaa sen tarpeellisen lausunnon ja tajuaa oikeasti, mistä on kyse.

  Jaksamisia sinne. Usko pois, parempiakin päiviä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, asiakaspalveluystävällisiä lääkäreitä tuntuu olevan aika harvassa aina välillä..Mä muistan vielä edelliseltäki tylharjoittelulta minkämoinen vittupää se oli vähän väliä kaikille.

   No uskon, että itteäski ottanu hieman pattiin, ja varmana vielä välilläkin. :[ nyt kun itekkin tietää mitä se voi olla..
   Todella toivoisin, että helpottaisi. Toki parempia päiviä on ollut, mutta silloin kun se on kipeä, on se niin sietämätöntä.. että sillä lailla saisi helpottaa kyllä lisää. <__>

   Siis mitä ihmettä, mikä ihmeen asennevamma-opettaja tuo tuollainen on :D voi hyvää päivää. Todella typerää.

   Oon aina sitä mukaa, mitä on pystynyt, lisäämään tuota selän rasitusta. Jokseenkin hidasta sekin, kun on melkein kaiken aikaa kipeä. Osteopaattia ehdotteli Nami joo. Ajattelin ensin nyt sitä fysioterapiaa koittaa, kun lähetteen oon saanut, vaikka ei kyllä usko oikein siihen riitäkään tällä hetkellä. DX mut ehkä sen jälkeen vois mennä semmoselle.

   Eiköhän tämä tästä taas, kun sai vähän purkaa kyrsiintymistään |'D Saisivat tulla vain vähän ripeämmin!

   Poista
 2. Hyvä kun yllä on asia kommentti, mutta mun kommentin laatu tulee olemaan sitten tätä luokkaa: lkfdjkfdjgfkmbjfdlkjgkljdf ;;__;;

  Oikeastaan voisin jättää sen kommentin tuohon, tuo virke kun osoittaa kaikki tunteeni tällä hetkellä :'D Meinasi tulla ihan empatia kyyneleitä silmiin, kun ajattelin tuota sun tilannetta taas ;;__;; kamalaa! ;;__;;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oaaa ; A ; hyvin ytimekkäästi ilmaistu! X'D mm! Välillä kyllä niin rasittaa tämä. .__.

   Poista
 3. Voi sua ;O; kamalaa kuulla että joudut vaan kestämään nyt noita kipuja, en oo kyllä vieläkään valmis uskomaan ettei tolle voida tehdä mitään. Varmasti on joku keino vielä : < Pakko olla! Terveydenhuolto ja lääkäriasiat on joskus niin perseestä ettei mitään rajaa. Hirveetä mussutimussutia ja törkeää kohtelua. Löytyispä vielä joku joka osaisi tehdä jotain.

  Melkein itku tuli itselläki ku luin tätä sun juttuasi ;---; äähhh. Kaikki asiat oikein noin kasataan niskaan. Mut oot aina ja tulet olemaan aina super tärkeä ja siihen ei vaikuta mitkään vaivat ♥ Muista se vain!

  (Btw hirveä hinku ollut päästä puhumaan sun kanssa, tehny mieli soittaa mut mun hemmetin kännykästä ei kuulu yhtikäs mitään. Paska känny. Pitää facessa vaihtaa kuulumiset >[ )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vittupäitä ja rahankuvat silmissä löytyviä lääkäreitä on joo vähän turhankin paljon XDD Sen naamasta oikein näki sen, että olin vain tuhlaamassa sen kallista aikaa siellä D:

   Voii sinä ;O;♥ Tämä nyt on välillä tämmöstä täällä.. .__. En edes itkua pidätellessäni muistanu sanoa, että ei mulla oo edes hetkeen ollu särkylääkkeitä kun halusin vaan äkkiä pois. Tuntuu välillä et oon aivan liian herkkä ihminen muutenkin :[ yh. Mut sinäkin oot ihan ylirakas!♥ ;o; En unohda sitä.

   JOO itelläki pitäny vähä taas pommittaa sinuukin jollain viestillä! Kun näin taas ne hienot muovikupit Missun facen seinällä niin tuli mieleen.. X'DD Senkin Dickbutt, on ikävä. ♥

   Poista